Welkom op de nieuwe wieler locatie van KWC Kampen. Het is een korte zin om mee te beginnen, maar het had veel om het lijf voordat dit gerealiseerd kon worden.

Ruim 13 jaar geleden begon het met een vraag van de gemeente Kampen of KWC bereid was om te verplaatsen. Dit was voor KWC een uitgelezen moment om daar volmondig ja op te zeggen. Ruim 13 jaar geleden organiseerde KWC ook Ek ronden en kwamen we tot de conclusie dat het rijders aantal groeide op dit soort wedstrijden, wat op zich erg mooi was voor de EK Wedstrijden, maar ook weer zorgen met zich meebracht hoe we dit moesten organiseren op de oude locatie met eigenlijk te weinig ruimte.

Met de vraag willen jullie wel verplaatsen, werden er direct plannen gemaakt en werden wensenlijstjes bij het bestuur ingediend. KWC zag de mogelijkheid om meer te halen uit deze verplaatsing, door veel werkzaamheden zelf uit te voeren, om zo alle wensen te kunnen realiseren. 

Het afgelopen jaar is er enorm veel werk verzet door vrijwilligers om dit te realiseren. KWC is er trots op dat er zoveel vrijwilligers zich hebben aangemeld voor alle soorten werkzaamheden. De ervaring die vroeger is opgedaan door Indoor EK ronden te organiseren in Zwolle, en de EK ronden in Kampen, willen we nu weer gebruiken om verder uit te breiden met het organiseren van EK ronden in Nederland.

KWC en Gemeente Kampen zijn trots op dit wieler centrum, waar naast BMX ook andere wielersporten kunnen worden verreden.

Rudy van Dijk

Voorzitter Stichting Wielercentrum Schansdijk.